maanantai 2. syyskuuta 2013

Hyviä uutisia

Hyi, ihan hävettää tulla tänne myöntämään, mutta viikonloppuna lipsuttiin dieetistä!
Meillä oli lauantaina naapuruston pihajuhlat ja tarjolla oli tietysti (onneksi myös salaatteja) makkaraa ja makeita herkkuja, kuten karkkia, poppareita ja sipsejä. Ja siideriäkin tuli lipitettyä. Pystyin pitämään herkutteluni onneks kasassa siinä määrin, että kun ennen olisi tullut kauhottua karkkeja ja sipsejä kaksin käsin, riitti niitä nyt muutama kourallinen illan aikana. Siideriä join kolme pulloa.

Ja ihan kuin lauantai ei olisi riittänyt, sunnuntaina söin yhden munkin.

No mutta, nyt ollaan takas ruodussa. Kirjaimellisesti!
SILLÄ, nettiin oli päivittynyt uudet ruoka- ja saliohjeet, enkä vieläkään usko lukemaani. Sillä ensi viikon perjantaista lähtien, ruokavaliooni kuuluu kerran viikossa, siis joka viikko yhtenä päivänä HERKKUPÄIVÄ. Jolloin saa tankata mitä tahansa, mitä tekee mieli. Eli sallittua on mennä vaikka mäkkärille tai ostaa pussi karkkia. Mä niin vedän nämä seuraavat kolme viikkoa nyt vaikka päälläni seisten herkkuhimojeni kanssa, sillä sen jälkeen räjähtää. 
Suurin himotukseni näiden viikkojen aikana on ollut jo pitkään hamppariateria (ei mäkin, eikä hesen) ja sillä haluan tulla itseni palkitsemaan ensimmäisenä herkkupäivänä.

Tämän herkkupäivän tarkoituksena on siis tankata energia- ja hiilarivarastot täyteen, jolloin treenaaminen helpottuu ja palautuminen/kehittyminen nopeutuu. Kroppaa ikäänkuin hämätään yhtenä päivänä hurjalla energian saannilla, niin että aineenvaihdunta nopeutuu ja pysyy vilkkaana jatkossakin. Toki sillä on myös iso psyykkinen vaikutus pääkoppaan. Viikon jaksaa taistella ja puskea kovemmin kun tietää, että kerran viikossa työ palkitaan! Siksi herkkupäivästä pitää nauttia täysin siemauksin ilman huonoa omaatuntoa ja valikoida herkuiksi juuri niitä ruokia tai ruoka-aineita, joita mielii eniten. Ylilyöntejä ei tietysti saa tehdä!
Ruokavaliosta nipistetään nyt viimeisinä viikkoina hiilareita vähän pois, tämä mahdollistaa herkkupäivän kerran viikkoon.
Voi, että. Oon kyllä niin fiilareissa tästä uutisesta. Kaikki työ tuntuu tehdyn arvoiselta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti