torstai 28. marraskuuta 2013

Ruuasta


Syön tällä hetkellä terveellisesti, hyvin ja paljon. Olen jatkanut heinäkuussa aloittamallani ruokavaliomallilla, jota on äärettömän helppo ja mutkatonta toteuttaa. Tuntuu, kuin näin olisi syönyt aina. Kiinnitän tänä päivänä enemmän myös huomiota siihen, että ruoka on "puhdasta". Valmismarinoidut lihat jää kaupan hyllyille, eikä eineksiä tule ostettua enää edes lapsille. 3-vuotiaalle maksalaatikkohirmulle tulee tosin joskus napattua se foliorasia kauppakassiin ja sekin A-vitamiinin saantia silmällä pitäen.

Vielä reilu vuosi sitten söin vain yhden lämpimän aterian päivässä ja se riitti. "Välipaloja" tuli napsittua useammin ja pääosin aina hiilareina. Liikuntaa viikoissa ei ollut kuin ehkä yksi max. kaksi lenkkikertaa, jos sitäkään. Salikortin aktivoin käyttöön tämän vuoden tammikuussa, nuorimmaisen ollessa 6kk.

Heinäkuusta asti olen mennyt plussakaloreilla. Kaloreita syön päivästä riippuen noin 2500-2900kcal. Kaikki ruoka menee aineenvaihdunnan pyörittämiseen, koska urheilen sen 4-6 kertaa viikossa. Höllennysviikoilla pitäisi luonnollisesti jättää kaloreita pois, mutta koska olin niin vähäisissä rasvoissa kuukausi takaperin, ei minulla siihen ole suurta tarvetta noina muutamina viikkoina ole ollut. 
Rasvaa olen lisäillyt tasaseen tahtiin ruokavalioon ja nyt koen saavani sitä täysin riittävästi.
Leivän päällä käytän kasvirasvalevitettä 70% (noin kolme palasta leipää/pvä), syön pähkinöitä (pyrin 20-30g/pvä), salaatissa (ja ruuanlaitossa yleisestikin) käytän öljyä. Näillä hyvillä rasvoilla mennään arkipäivät, viikonloppuisin sit lisäiltyä (turhia) kovia rasvoja herkkujen muodossa.



Tammikuussa uskon polkaisevani uudella Bodycampin paketilla liikkeelle. Paketin sisältöä en vielä ole päättänyt, mutta todennäköisesti lihasten kasvuun painottuvalla jatketaan. Motivaatiota ainakin tällä hetkellä löytyy taas ja kunhan joulut ja uudetvuodet on juhlittu ja mässätty, niin luulen, että voi olla paikallaankin taas ottaa uudet sali- ja ruokaohjeet lisämotivaatiota buustaamaan. Salilla olen nyt tehnyt itsenäisesti ilman ohjelmaa pari kertaa viikossa alakropan ja pari-kolme kertaa viikossa yläkropan. Teen mitä ja missä järjestyksessä milloinkin sattuu huvittamaan, riippuen energiatasoista ja vapaista laitteista. Ainut kriteeri on, että se mitä tehdään, se tehdään täysillä! Tammikuusta on hyvää vaihtelua lähteä taas puskemaan määritellyllä saliohjelmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti